Laporan Lapangan NBA Steve Merril (11 April)

nba

NBA Playoff sudah dekat kerana hanya ada sembilan hari lagi di musim biasa. Lima daripada enam gelaran divisyen telah diselesaikan, sementara San Antonio dan Dallas berjuang untuk kejuaraan Southwest dan unggul keseluruhan di Barat.

Berikut adalah enam permainan NBA untuk malam Selasa, termasuk semua senario kecederaan dan playoff utama mega888 untuk setiap pasukan.

TORONTO di MIAMI (-11, 205)

Underdog dua digit pada rentak kehilangan yang panjang telah menjadi permainan ATS 65% jangka panjang selama bertahun-tahun, tetapi Raptors adalah cadangan berisiko kerana sepertinya mereka telah menyerah musim ini. Toronto hanya berada di kedudukan 26-51 SU dan kalah dalam lapan perlawanan berturut-turut sejak penjaring terbanyak mereka, Chris Bosh, cedera menentang Milwaukee pada 26 Mac. Bosh kini keluar musim ini dan memimpin pasukan dalam menjaringkan gol (22.5 ppg) dan rebound (9.2 rpg).

Miami telah memenangi Bahagian Tenggara, tetapi mereka masih harus bermain dengan bersungguh-sungguh kerana mereka hanya tinggal 2 ½ perlawanan di hadapan New Jersey untuk pilihan kedua keseluruhan dalam playoff Persidangan Timur. Walaupun harus menang, Heat hanya 5-6 SU dalam sebelas perlawanan terakhir mereka, termasuk 2-4 SU bulan ini.

Toronto telah menunjukkan prestasi yang baik ketika menentang Miami musim ini dan Raptors mempunyai kelebihan 16 mata pada babak pertama dalam pertemuan terakhir pada 29 Mac. Miami bermain tanpa Shaquille O’Neal dalam permainan itu dan berkumpul untuk akhirnya menang 98-94. Toronto masih ditutup sebagai underdog 5 poin dan keseluruhan Raptors 3-0 ATS berbanding Heat musim ini.

MINNESOTA dalam MEMPHIS (-11 ½)

Timberwolves mengalami musim yang sangat mengecewakan dan mereka telah lama tersingkir dari playoff dengan catatan SU 32-45. Minnesota teruk di jalan raya dengan tanda 8-30 SU (16-22 ATS), termasuk rekod jalan raya 0-13 SU baru-baru ini sejak awal Februari.

Minnesota telah membuat komitmen kepada para pemuda ketika Timberwolves kehilangan dua penjaring terbanyak mereka, Kevin Garnett dan Ricky Davis, dalam kemenangan 84-83 di rumah pada hari Ahad atas Atlanta. Garnett telah memulakan 351 liga tertinggi berturut-turut hingga hari Ahad dan mungkin akan ketinggalan sepanjang musim ini dengan tendonitis di lutut kanannya, sementara Davis juga dipersoalkan untuk bermain lagi dengan kecederaan pangkal paha.

Garnett memimpin pasukan dalam menjaringkan gol (21.8 ppg), rebound (12.7 rpg), dan blok (1.4 bpg), sementara yang kedua dalam mencuri (1.4 spg) dan ketiga adalah assist (4.1 apg). Ricky Davis berada di kedudukan kedua dalam pasukan dari segi gol yang dijaringkan (19.1 ppg) dan membantu (4.8 apg) sejak beralih dari Celtics pada akhir Januari.

Kekalahan Isnin untuk Clippers kini telah memindahkan Grizzlies ke pilihan kelima dalam Persidangan Barat yang sebenarnya merupakan berita buruk bagi Memphis kerana mereka sekarang akan menghadapi Dallas atau San Antonio pada babak pertama. Sekiranya Memphis kekal di pilihan keenam, Grizzlies akan menghadapi Denver sebagai gantinya.

SEATTLE di SAN ANTONIO (-10 ½, 201)

Supersonics adalah salah satu mega888 terbaik dalam liga musim lalu, tetapi mereka berprestasi rendah tahun ini dan Seattle mundur dari playoff dengan catatan 33-43 SU (33-42-1 ATS). Walaupun musim mengecewakan, Sonics benar-benar bermain bola keranjang terbaik musim ini dan bertahan 6-2 SU / ATS dalam lapan perlawanan terakhir mereka, termasuk kekalahan berturut-turut kepada Phoenix pada hari Ahad sebagai underdog 4 mata.

San Antonio ketika ini adalah pilihan pertama dalam Persidangan Barat, tetapi mereka hanya tinggal setengah perlawanan menjelang Mavericks di Bahagian Barat Daya dan San Antonio akan jatuh ke pilihan keempat jika mereka diatasi oleh Dallas.

Spurs mengatasi defisit sembilan mata pada hari Ahad untuk mengalahkan Memphis 83-81 dan melakukannya tanpa Manu Ginobili yang ketinggalan dalam permainan kerana kecederaan betis. Ginobili kemungkinan akan kembali malam ini dan dia memimpin pasukan dalam mencuri (1.6 spg), berada di kedudukan kedua dalam assist (3.6 apg), dan ketiga di tempat (15.1 ppg).

JERSI BARU (-1 ½, 182 ½) di CHICAGO

The Nets kekal sebagai pasukan terhangat dalam liga dan mereka bertahan 15-1 SU (11-4-1 ATS) selama sebulan terakhir. Satu-satunya kekalahan New Jersey dalam jangka masa ini adalah Sabtu lalu ketika mereka berada 11 mata di tempat sendiri untuk Cleveland. New Jersey bangkit dengan kemenangan 95-83 yang mudah di Milwaukee pada hari Ahad dan mereka kini hanya tinggal 2½ di belakang Miami untuk pilihan kedua keseluruhan di Persidangan Timur.

Chicago juga berada dalam perlumbaan playoff dan Bulls kini setengah permainan di belakang Philadelphia untuk tempat terakhir di Timur. Dua keputusan yang sangat berbeza untuk Bulls dalam dua perlawanan terakhir ketika Chicago menang dengan mudah di Philadelphia pada hari Rabu lalu, 99-92, di mana mereka mendahului dengan 17 mata dan tidak pernah ketinggalan. Bulls kemudian bertempur

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *